Sunday, September 29, 2019

Taiwan Tea Event for TAGS (Taiwanese Association of Greater Seattle) @ Bellevue City, Washington


We have been coming to Seattle to attend Northwest Tea Festival for the last 5 years.  Every time, we have thought of reaching out to local TA community to offer a Taiwan Tea Event.  This year, due to the early arrangement, so we can schedule ahead to consolidate our workshops in Tea Festival to be pooled in Saturday,  so we can have Sunday free to do our CommuniTea service first time in Seattle.  Thankful to President John Chou for the organizing this event, and appreciate Director Benoca Chen of Taiwan Culture Center to offer such a good venue.

Celebrating 150 Years of US/Taiwan Tea Connection, we do have so much to learn from the history, and also get enlightened from the strategy that helps to overcome difficult time in Taiwan's tea industry. I am glad this presentation has been well received.



(活動消息轉發 by TAGS)
各位朋友好!
9月29日,星期日,中午12點到2pm,在Bellevue台灣文教中心(1008 140th Ave NE #108, Bellevue, WA 98005) 有台灣烏龍茶品茶說明會,竭誠歡迎有興趣的同鄉朋友們來參加。
Seattle Taiwan Tea Event-
「知性. 品味.喜悅. 台灣烏龍」
“慶祝台灣烏龍茶銷美150 週年, 精彩好茶結好緣”

今年是台灣関係法40 週年,巧妙的是在1869 年,台北的大稻埕精製好12萬7千9佰公斤的Formosa Oolong, 從民生西路上淡水河,正式由淡水港飄洋過海直達紐約曼哈頓 (時稱New Amsterdam). 2019 足足150 年。台灣茶產業歷經了漫長的殖民經濟,改朝換代,每每是整個產業被連根拔起。但是,台灣農民跟這塊土地,一直藴育屬於台灣特有的,世界上最多元的茶文化及經歷許多食安風暴挑戰,衍發出台灣茶產業新思維:
科技、環保、食安, 新的台灣茶文化。

台灣茶葉大使許正龍(Thomas) 及TOST 計劃執行長 潘掬慧 (Josephine) 此次 專程到Seattle 參與 NorthWest Tea Festival並應主辦單位邀請在Seattle Center 特別作一個專題 介紹目前台灣的茶產業發展情況,也介紹新一代茶人,如何把科技知識引進老行業。為了讓西雅圖的鄉親朋友也有機會了解台灣烏龍茶的歷史沿革,茶葉大使許正龍將於9月29日,星期日,中午12點到2pm,加演一場,在僑教中心,台灣烏龍茶品茶說明會,竭誠歡迎有興趣的同鄉朋友們參加。

*台灣烏龍茶七美人,是那些世界公認的最精彩的烏龍好茶?
*台灣的亮點茶莊園如何仿效法國酒莊園及採納加卅Napa Wine 的策略建立 台灣五星級ISO 茶莊園。
*台灣手搖茶公司如何仿效麥當勞大學的全套教育成立波霸學院及連鎖加盟展店?
*台灣業者台灣農林公司如何因應 美國政府的FSMA法規 及 美國市場對Health and Wealth 的趨勢, 全力以赴執行世界一流的老埤茶場計劃?
*台灣烏龍茶硏習計劃(TOST)從2008 年起,如何連續12年,協助播種台灣茶葉草根大使,協助台灣茶葉推廣?

更重要的是 台美人 如何可以藉一杯台灣茶的分享,為台灣作很好的國民外交?

精彩的分享,搭配現場有 台灣烏龍的品賞。希望大家一起共同度過一個 「非常知性品味喜悅 」的週末。

No comments: